Handige Hero (10) timmert zijn eigen barretje

Welke 10-jarige kan zeggen dat hij een eigen bar heeft, en ook nog eens helemaal zelf getimmerd? Hero Rutgers in elk geval!

Eentje op wieltjes, wel zo handig voor transport. ´De bar heeft al in de speeltuin gestaan, voor de lol, om hem uit te proberen. Samen met mijn vriendjes Liam, Sen en Ivar heb ik hem ernaartoe geduwd. De wieltjes bleken op de terugweg niet sterk genoeg en de boel zakte in. Met de paddyboard van mijn zusje hebben we de bar toch thuis gekregen. Binnenkort komen er sterkere wieltjes onder´, vertelt de jonge Bedumer.

Hero wil zijn bar gebruiken voor de verkoop van frisdrank en versnaperingen. Bijvoorbeeld in de speeltuin of bij activiteiten in het dorp. En ´s winters kan hij mooi dienen voor koek-en-zopie.

Een eerder exemplaar dat hij bouwde van pallets bleek niet sterk genoeg. Toen hij zijn vader (Harke) bezig zag met de bouw van een kast voor de stoelkussens viel het kwartje. Het overgebleven hout kon mooi dienen voor een steviger bar.

Hero maakte een bouwtekening en rekende precies uit hoeveel materiaal er verder voor nodig was. Met de tekening voorzien van materiaalstaat en moeder (Kristel) als chauffeur volgde een bezoek aan de bouwmarkt.

Het bouwen kostte handige Hero pakweg een week. De groepzevener denkt nog na over een naam. ´Bevingbar´ kwam spontaan bij hem op toen het bouwwerk een keer door de as zakte en scheef kwam te staan. Die naam zou prima passen bij dit deel van Groningen, maar het wordt hem niet. ´Het was meer een grapje.´

Wat hij later wil worden, Hero heeft nog geen idee. Toch lijkt het hem sterk dat het iets in de horeca wordt.

Hero heeft de bar voorzien van verlichting.