Een filmpje als opwarmertje voor 2022

Activiteit op de luchtwachttoren in Warfhuizen, de laatste keer was door dat vermaledijde virus alweer een tijdje geleden!

Op een juli-ochtend worden opnames gemaakt voor een filmpje voor het Marne Vrede Festival op 28 augustus.

Acteur Tim Meeuws speelt een scène op de toren. Hij vervult een dubbelrol, speelt de broers Loek en Leo die zich als lid van Wakker en Waakzaam Warfhuizen voorbereiden op het handhaven van blijvende vrede. Tim roept nu als Loek zijn broer toe die in een bestelbus zit. Later kruipt hij beneden in de huid van Leo.

Om het bankje (waar Sjoerd rustig zit) vanaf links: Tim, Julien, Merlijn, Louwrens en Ellie.

Producent Merlijn Poolman kijkt boven mee, cameraman Julien Vroling filmt van onderaf. De opnames moeten enkele keren over vanwege een passerende scooter, auto en ronkend vliegtuigje, trouwens wel weer passend bij een luchtwachttoren. Uiteindelijk komt het dankzij hun geroutineerde inbreng helemaal goed.

Ook voor Merlijn, behalve producent ook nachtburgemeester van Groningen, liep de wekker vroeg af. ´Half acht, een volstrekt onverantwoord tijdstip voor een nachtburgemeester. Al heb ik anderhalf jaar kunnen oefenen met vroeg opstaan, want nachten waren er niet meer bij.´

Tim speelt de broers Leo en Loek.

Louwrens Ellens en Ellie Kuiper doen vanuit hun bestelbus de catering. Het echtpaar doet samen met Merlijn Poolman, Ina Kotter, Hilbert Geerling en in nauwe samenwerking met Siegrid Hekma en Ron Claassen van Adventurepark Waddenfun de organisatie van het Marne Vrede Festival in Warfhuizen.

Sjoerd van Dorp, Louwrens maat en festivalmedewerker-op-afroep, volgt de taferelen vanaf het bankje bij de toren.

Louwrens: ´In 2022 verwachten we weer volledig live te kunnen, net als bij onze eerste editie in 2019. Dit jaar is het voor 90 procent online. We hopen, afhankelijk van hoe de situatie op 28 augustus is, om bij de opening door Gerdi Verbeet (oud-voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei) bij Waddenfun publiek te kunnen toelaten, evenals bij een live-act.´

´Dit filmpje wordt onderdeel van een terug- en vooruitblik die die dag live gestreamd wordt vanuit dorpshuis de Warf. Je moet het zien als een leader, een voorproefje, voor 2022. Een van de programma-onderdelen zal volgend jaar een toneelvoorstelling op de toren zijn.´

Tim en Julien bekijken een opname.