Drone volgt autotester Rutger

Rutger wacht in de auto tot zijn cameraman klaar is.

Een drone volgt op enige afstand een luxe auto bij de buurtschap Oldenzijl, ten westen van Winsum.

Rutger Middendorp test een MG EHS plug-in hybride. De cameraman die hem vergezelt, maakt opnames met de drone.

Rutger woont in Winsum en is de meest noordelijke blogger van mediaplatform Bright, onderdeel van RTL Nieuws. Hij schrijft vooral reviews van duurzame auto´s.

´Elke maand test ik een andere auto voor Bright en mag ik er vier weken in rondrijden. Vrijwel alle reviews doe ik hier in de omgeving. Tenzij we de video moeten maken tijdens de introductie van de auto. Dat was voorheen op exotische locaties, maar sinds corona zijn de meest exotische plaatsen Leusden en Amsterdam´, vertelt hij lachend.

En bevalt de auto van Chinese makelij met een vanafprijs van 35 mille? ´Ik ben geen groot fan. Ooit – in 2011 – ben ik begonnen met het testen van de eerste Nissan Leaf. Een elektrische gezinsauto. Daarna werd het steeds meer elektrisch. De EHS is een plug-in, dus hij rijdt deels elektrisch. Maar als het te koud is, schakelt deze auto steeds over op de benzinemotor. Dus gemiddeld rijd ik nog steeds 5 à 6 liter benzine per 100 kilometer.´

De Winsumer is niet alleen autotester. ´Ik geef les op de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden en doe allerlei freelanceklussen. Vaak presentatiewerk, soms wat meer richting de marketing. Maar eigenlijk altijd heeft het te maken met verhalen, geschreven of op video.´

Waar zijn je reviews terug te vinden? ´Op zaterdagochtend zendt RTL 7 Best of Bright uit. Geregeld zitten daar video´s tussen die ik presenteer. Het snelst zijn ze te vinden op ons YouTubekanaal. Wanneer mensen zoeken op ´Rutger Bright´ vinden ze een hele lijst.´