Geestverruimende klus voor Nico en Janneke

Er ligt zo´n partij boomstammen dat het lijkt alsof ze een verkooppunt begonnen zijn van haardhout, maar Nico en Janneke Kuipers zijn echt voor zichzelf bezig aan de Lageweg in Bedum. En voor hun kinderen.

Met het verwerken van 15 kuub aangekocht hout zijn ze een aantal dagen zoet.

Janneke: ´We zijn maar een paar uurtjes per dag bezig hoor.´
Nico: ´Het houdt je van de straat in coronatijd.´
Janneke: ´De een loopt of fietst een rondje en wij doen dit.´
Nico: ´Dit is geestverruimend werk, je bent even met andere dingen bezig.´

Ze verstoken in hun woonboerderij uit de jaren 30 van de vorige eeuw 4 tot 5 kuub in het winterseizoen. ´We kunnen hier drie jaar verder mee. Maar eerst ligt het een paar jaar in de droogschuur. Want alleen met droog hout kun je goed stoken.´