Privé-ijsbaan voor broer en zus

Hergen en Dianthe op hun ijsbaan, ze wonen op boerderij De Raken (achtergrond).

Daar vliegen ze over het ijs… Hergen en Dianthe Ykema hebben hun schaatsen ondergebonden op een ondergelopen stuk weiland in het Reitdiepdal bij Groot Wetsinge.

Broer (14) en zus (11) hebben hun eigen privé-ijsbaan, op de plek waar buiten het winterseizoen schapen van hun ouders lopen.

´Het is prima ijs. In het begin kwam er nog weleens een barstje, maar nu niet meer. Maandag heb ik hier al geschaatst. Dit is mooier dan de ijsbaan, alleen heb je op deze open vlakte wel meer last van de wind´, zegt Hergen.

Voordeel van een eigen baan is ook dat je naar je eigen muziek kunt luisteren en niet bent overgeleverd aan de voorkeur van anderen. ´Nederlandstalige muziek is bijvoorbeeld niet zo mijn ding en ook niet van mijn zus.´