Heerlijke wafels van Thabita voor de verkeersregelaars (die grote waffels gewend zijn)

Ilja doet poedersuiker op zijn wafel. Thabita heeft ook jam en chocoladepasta meegenomen.

Met een mandje vol heerlijke, zelfgebakken wafels loopt Thabita Hamminga (16) door Onderdendam. Ze zijn bestemd voor de verkeersregelaars in het dorp.

Drie zijn er deze donderdagmorgen in actie, onder wie Ilja Fokkert, die op het kruispunt Warffumerweg/Winsumerweg/Rodeweg het verkeer in goede banen leidt. Hij laat zich de lekkernij goed smaken en bedankt Thabita vriendelijk.

Thabita: ´Je wilt toch gastvrij zijn en je waardering tonen voor hun werk. Normaal breng ik of mijn vader alleen de verkeersregelaar tegenover ons huis aan de Middelstumerweg koffie of thee met iets lekkers. Deze keer trakteer ik ze alle drie. Maar wij zijn zeker niet de enige mensen in het dorp hoor die ze voorzien van drinken en wat lekkers. Dat hoort toch ook zo?´

De klus voor de verkeersregelaars zit er (bijna) op. De verkeersdruk in Onderdendam was deze zomervakantie extra groot door de stremming van de provinciale weg tussen Winsum en Adorp. Het werk van de regelaars werd vooral in de eerste weken niet door alle weggebruikers in dank afgenomen.

Ilja moet eerst aan de bak voordat Thabita hem op een wafel kan trakteren.