Met z´n vieren aan de slag in de dorpstuin van Den Andel

Koffie en cake tijdens de pauze, vanaf links Jan, Klaske, Rita en Harry.

In de dorpstuin van Den Andel steken maandagochtend vier inwoners de handen flink uit de mouwen.

Rita Spieker, Klaske van Wijk, Jan Rademaker en Harry van der Heij wieden onkruid. Jan wisselt dit werk af met het ophalen en verspreiden van houtsnippers.

De dorpstuin is er nu drie jaar. Een groep inwoners heeft het voormalige voetbalveld achter dorpshuis Op Streek omgetoverd in een kleurrijke bloementuin en moestuin met aansluitend een weelderige bloemenweide met daarin een boomgaard in wording. Pony´s en schapen lopen geregeld in de afgerasterde ruimte naast de tuin.

Klaske: ´Wij vormen met zes mensen min of meer de vaste maandagochtendgroep.  Lina Bleeker en Anneke van den Berg kunnen er vandaag niet bij zijn. Het is altijd gezellig om zo samen bezig te zijn. Ook op andere dagen zijn hier vrijwilligers. En regelmatig houden we een gezamenlijke werkdag.´

Jan heeft een verrassing voor de drie anderen in petto: zelfgebakken cake.

De vier vrouwen op de maandagochtend vormen met Agnes Schouten ook de creatieve club die de tuin verfraait met kunstzinnige elementen.

Het is niet alleen bedoeld als ontmoetingsplek voor het dorp, ook andere bezoekers zijn van harte welkom. En gelukkig bewonderen steeds vaker bezoekers van buiten het dorp de tuin. ´Laatst zaten twee jongens op het bankje in de tuin huiswerk te maken, dat was heel leuk om te zien.´

Om elf uur is het koffietijd bij de schuur. Jan heeft een verrassing voor de drie anderen in petto: zelfgebakken cake. Dat geeft genoeg energie om na de pauze nog een uurtje door te gaan.