Het zit Fortuna niet mee: boot in stukken naar oudijzerboer

Robert is met een haakse slijper in de weer. Harry brengt ijzeren stangen naar de aanhanger.

Het lot van plezierjachtje Fortuna is bezegeld. De kameraden Harry en Robert ontmantelen de weesboot aan de Vaart Oostzijde in Warfhuizen.

Fortuna lag eerst in het Van Starkenborghkanaal, op grondgebied van de gemeente Groningen. Harry: ´De gemeente heeft geprobeerd de eigenaar te achterhalen. Dat is niet gelukt, waarna ik de boot een jaar geleden heb overgenomen en hiernaartoe gesleept. Waren zij er mooi van af. Op internet heb ik nog een oproep geplaatst waar geen reactie op kwam.´

Uiteindelijk levert het ons de opbrengst van oud ijzer op, zeg maar een kratje bier

Harry denkt twee weken nodig te zijn voor de klus. ´De bovenkant doen we hier ter plekke. De onderkant trekken we uit het water en halen we even verderop bij de werf van Brands uit elkaar. Het is voor ons een leuke bezigheid.´

´Omdat we veel in beweging zijn, merken we weinig van de kou. Uiteindelijk levert het ons de opbrengst van oud ijzer op, zeg maar een kratje bier. Ik heb eerder al twee kleine bootjes ontmanteld, dit is de eerste cruiser.´

De inwoner van Noordhorn heeft nog twee boten liggen in Warfhuizen. ´Die zijn niet voor de sloop, ik vaar ermee. Ze liggen hier omdat ik Brands vaak help.´