Een actie voor bomen die om vijf voor twaalf begint

Rechts kijken twee actievoerders naar het bos dat grotendeels verdwijnt als de plannen doorgaan. Het bos wordt veel gebruikt door wandelaars, al dan niet met hond(en).

Een groepje bewoners van de wijken Potmaar en Ripperda in Winsum protesteert zaterdag tussen verpleeghuis De Twaalf Hoven en Gezondheidscentrum Winsum tegen ´onnodige bomenkap´ door de gemeente.

Dat is waar volgens hen de bouw van het multifunctioneel gebouw de Tirrel toe leidt. ´Voor het broedseizoen vindt de kap plaats van het bos, 3150 vierkante meter groot, en vijftien losstaande bomen.´

´De gemeente houdt geen rekening met de bomen. We zijn niet tegen de Tirrel, maar willen het bos zoveel mogelijk behouden. Daar strijden we al een jaar voor. De gemeente moet serieus onderzoek doen naar alternatieven om bomen te sparen´, zegt een van de actievoerders.

De actie begon om precies vijf voor twaalf. ´Voor de bomen is het vijf voor twaalf, het is vandaag 12 januari en we staan hier bij De Twaalf Hoven.´

Het is de bedoeling dat onder meer de basisscholen Tiggeldobbe en De Piramiden, verpleeghuis De Twaalf Hoven en kinderopvang onderdak krijgen in de Tirrel. Het complex omvat ook een sporthal.