Straatmuzikant Angel ziet met kerst voor het eerst zijn zoontje

Straatmuzikant Angel Petrov speelt zijn deuntjes in de Hoofdstraat Winsum. Weinig passanten, karige opbrengst, op deze miezerige maandagochtend in december. Nog geen 2 euro aan muntgeld ligt er in zijn kartonnen doosje. Het loon van twee uur werken.

Al jaren verdient Angel in dorpen op het Hogeland met zijn accordeon de kost voor zijn gezin in Bulgarije. In Uithuizen en Baflo was hij eerder actief, de laatste maanden is hij te vinden in Winsum. Zijn vaste plek is naast de Kruidvat. ´Liever speel ik bij supermarkten omdat het daar drukker is, maar daar hebben ze me liever niet.´

Samen kerst en oud en nieuw vieren, dat is heel mooi

Angel verheugt zich dit jaar extra op de kerstdagen en jaarwisseling. ´Drie maanden geleden is mijn vrouw bevallen en ik ken mijn zoontje, Antonio, alleen nog maar van foto´s. Maandag (24 december) speel ik hier nog en na afloop vertrek ik direct naar Bulgarije. Of ik terugkom, weet ik nog niet. Ik zie wel hoe het loopt.´

Angel en zijn vrouw hebben vier kinderen. Antonio is de vierde zoon. De oudste is tien. De straatmuzikant kijkt ernaar uit om zijn gezin weer te zien. ´Samen kerst en oud en nieuw vieren, dat is heel mooi.´