Dorien wist dat ze de klos was: drie sara´s in de tuin

Dorien, Quinten en Patrick.

Wie kaatst kan de bal verwachten. De kersverse vijftiger Dorien Holtrop weet er alles van. Drie sara´s staan er vandaag (30 juli) in haar voortuin aan De Vennen in Eenrum. ´Ma vindt het ook altijd leuk om gekkigheid bij anderen uit te halen´, verklaart haar zoon Patrick (24).

Dorien heeft zojuist haar zoon Quinten (11) op de foto gezet bij de metershoge sara in een scootmobiel op de oprit. Patrick heeft het samen met zijn broertje geregeld. Een buurman is er speciaal voor naar Drachten gereden.

Gisteren hebben de broers met hulp van anderen de tuin versierd en ook met raamverf zijn ze bepaald niet zuinig geweest. Een spandoek completeert de vrolijke boel.

Dorien was niet thuis, pas ´s nachts zag ze de tuinmetamorfose. ´Ik wilde met de auto de oprit op, maar dat kon niet. Ontzettend leuk natuurlijk dat ze dit voor mij hebben gedaan.´

Weet je, eigenlijk zou ik teleurgesteld zijn als er niets was georganiseerd

De twee andere sara´s.

Wie verantwoordelijk zijn voor de andere twee poppen, blijft gissen. Dorien: ´Het kunnen buren, vrienden of familie zijn geweest. Ik weet zelf hoe leuk het is om het bij een ander te doen. Ja, bij wie heb ik het niet gedaan? En niet alleen bij 50 jaar, ook als iemand 20 of 30 wordt, probeer ik diegene te verrassen. Ik wist dus dat ik de klos zou zijn vandaag. Weet je, eigenlijk zou ik teleurgesteld zijn als er niets was georganiseerd.´

Vanavond gaan ze met een grote groep barbecueën. De jarige beschouwt 50 jaar als een mijlpaal. ´Ik ben ontzettend dankbaar dat ik 50 ben geworden. Ik ken genoeg mensen die die leeftijd helaas niet hebben gehaald.´