Vrolijke vissers met Frolic

Mark heeft beet, Jacco moet nog even geduld hebben.

Daar staan ze voor hun visserstentje om half acht ‘s ochtends: Jacco Timmer (18) en Mark Monden (17) hebben er wel wat voor over. Ze wilden vissen bij het oude zwembad van Warffum en wonen in Uithuizermeeden. Gelukkig konden ze gebracht worden.

Jacco, student autotechniek aan het Noorderpoort, vist met twee hengels op karper. Het aas dat hij gebruikt, wekt wellicht verbazing bij de lezer: hondenbrokken. En dan geen merkloos voer, nee, Frolic biedt de beste garantie op succes. Daar is Jacco van overtuigd.

Karpervissen betekent vooral geduld hebben. Geen probleem voor Jacco. ‘Ik ben hier een keer geweest met een vriend en toen vingen we een paar karpers en een stuk of wat voorns en brasems. Gisteravond zeiden we tegen elkaar na een paar biertjes: we gaan het morgenvroeg lekker proberen in Warffum. In Uithuizermeeden en omgeving is weinig geschikt water. De meeste vijvers zijn overwoekerd met planten.’

Mark, timmerman in opleiding aan het Alfa-college, vist met brood. Hij hengelt binnen een kwartier twee roodvoorntjes binnen. Voorzichtig onthaakt hij ze en zet ze terug. ‘Dat doen we altijd. Vissen is voor ons puur hobby, een leuke bezigheid. We hebben een paar  boterhammen meegenomen en wat drinken. Nee, geen bier. Wij komen de dag wel door. Rond een uur of vier worden wij weer opgehaald.’