Enthousiasme alom over het rustplekje van Menno & Tettie

Als aardigheid voor Pieterpadlopers zetten Menno en Tettie Schuiringa elke dag twee stoeltjes en een tafeltje voor hun huis, even buiten Mensingeweer. De wandelaars stellen die geste op prijs, zo blijkt uit het gastenboekje.

Menno rust op een middag zelf even uit op een van de stoelen. Hij bladert in het boekje. ´Het ligt er nog maar net. Kijk, de eerste reactie is van 16 juni 2021 en moet je eens zien hoeveel bladzijden al gevuld zijn.´

Hallo, wat een fijne plek, twee witbiertjes graag!

Met alleen positieve reacties. Een greep:
´Een glimlach is wat er gebeurt als je langsloopt en deze stoeltjes ziet staan´;
´Wat een gastvrijheid, deze stoeltjes konden wij niet weerstaan´;
´Wat een geweldig vriendelijk gebaar´;
´Even mijn oogjes dichtgedaan´;
´Hallo, wat een fijne plek, twee witbiertjes graag!´

Even voor de duidelijkheid: Menno en Tettie zijn geen horecagelegenheid begonnen. Wandelaars kunnen er hun eigen eten en drinken nuttigen.
Ook fietsers maken dankbaar gebruik van de zitgelegenheid, zo blijkt uit een van de reacties: ´Geen Pieterpatters, maar fietsers uit Baflo.´

´Laatst kregen we een kaartje toegestuurd van mensen die hier hadden gezeten. Op de enveloppe stond: Aan Trekweg 3 tussen Onderdendam en Winsum, verder niks. Toch is het hier bezorgd. Ook deden mensen geregeld kaartjes in de bus. Daar moeten we iets mee doen, zei Tettie. Zij kwam met het idee voor het boekje.´

Oké, één minpuntje dan. Een paar dagen geleden namen onbekenden hun twee roze stoelkussens mee. Jammer, zegt Menno. ´Sommige wandelaars vonden die kussens al een reden om te gaan zitten. Ik heb een auto horen wegrijden, dat moeten de dieven geweest zijn.´