Stoelendans bij de haven dankzij zussen Nienke en Lisa

Een tentje in de ochtend bij de haven van Warffum, ervoor staan twee jonge vrouwen. Zouden ze er echt kamperen?

Nee, de zussen Nienke (19) en Lisa (15) Luitjens bezetten een post tijdens de vossenjacht van cbs De Rank, zo vertellen ze.

De school zocht vrijwilligers voor de activiteit op de laatste schooldag. Nienke en Lisa hoefden niet lang na te denken. Hun broertje zit in groep 2 én het is hun oude school.

´We mochten zelf bedenken hoe we de post zouden invullen´, zeggen de zussen. En toen kwam de tent die hun ouders wonnen bij de Postcode Loterij (eindelijk) mooi van pas. ´Het moet de wildernis voorstellen, we hebben er wat planten bijgezet. Het was de bedoeling dat we in de tent zouden zitten. Dat is geen doen, de zon staat erop. Het is veel te warm binnen.´

Een voor een komen de groepjes langs. Voor hen hebben de zussen stoelendans bedacht, altijd een succes. Na het spel vervolgen de kinderen en de begeleiders hun tocht door het dorp. Van de puzzelstukjes die ze bij de elf posten ontvangen, moeten ze na afloop een puzzel maken.

Tegen half twaalf zijn alle groepen langs geweest en beginnen Nienke en Lisa met opruimen.

Het zit erop, Lisa (links) en Nienke ruimen de boel op.