Met de honden naar Schier

Wat een luxeleventje leiden de honden Dushi en Tyson van Henk toch! Relaxed liggen ze op de kussens voor op zijn bakfiets. Hun baas doet het werk wel.

´Het is een elektrische fiets hoor´, zegt Henk tussen Mensingeweer en Wehe-den Hoorn. ´Maar ik trap wel flink mee, anders haal ik met deze accu Lauwersoog niet. En ik moet op Schiermonnikoog nog een paar kilometer fietsen naar de camping.´

De Stadjer (66) kampeert een dag of vier op De Duinhoeve. Doet hij vaker, soms is Duitsland het doel. ´Even lekker eruit, heerlijk is dat. Mijn vrouw wil niet mee, zij is het liefst thuis.´ Alle benodigdheden heeft hij mee. ´Zelfs een ligstoel, want ik houd wel van een beetje luxe.´

Op de terugweg wil Henk, sinds kort gepensioneerd heftruckchauffeur, nog één nacht doorbrengen op camping Marenland in Winsum.

Henk zet zijn fietstocht voort. Het is half een geweest, de afvaart is pas om half vier. ´Ik houd ervan om ruim op tijd bij de boot te zijn.´