Secuur schieten is er niet bij op het vrijgezellenfeest van Chris

Chris (op de voorgrond) en de rest van de feestgangers hebben er veel plezier in.

Een groep mannen met in hun midden eentje in een rode overall met cape en een bierhelm op. Dat moet wel een vrijgezellenfeestje zijn. Chris Doorten is deze zaterdag de man om wie het allemaal draait. Donderdag (3 september) stapt hij in het huwelijksbootje.

Ze zijn aan het boogschieten langs het Mensingeweersterloopdiep, vlak bij de Enne Jans Heerd in Maarhuizen. Naarmate de tijd vordert, verdwijnen steeds meer pijlen in het vangnet achter de twee borden. Zou drank er iets mee te maken hebben?

´Chris, de pijlen!!!´, klinkt het om de haverklap. Aan de toekomstige bruidegom de steeds zwaarder lijkende taak om de pijlen op te halen, gehuld in zijn feesttenue met daarop ´Stukgati´. Een van zijn vrienden legt het uit: ´Chris heeft de duurste motor van ons allemaal, een Ducati. Toch is-ie stuk gegaan, problemen met de accu.´

Echt soepeltjes gaat het boogschieten niet, constateert oud-Aduarder Chris lachend.

Chris´ vriend Rudmer Veenwijk uit Winsum is een van de organisatoren van het vrijgezellenfeest. ´We hebben Chris opgehaald uit Zuidlaren en zijn naar Winsum gereden. In coronatijd heb je in landelijk gebied toch wat meer mogelijkheden dan in de stad. Bij camping Marenland hebben we een arrangement geboekt. Na het boogschieten kanoën we terug en gaan we barbecueën en een pubquiz houden. Daarna kijken we of er nog een kroeg open is. De meesten van ons overnachten op de camping.´

Chris trouwt donderdag met Carlien Bouwhuis, die een week eerder haar vrijgezellenfeest vierde in Drenthe. Beiden wonen al samen. De huwelijksvoltrekking, met aansluitend een bescheiden feestje met de daggasten, is in partycentrum Rietland in Zuidwolde (Gr).

Zodra corona achter de rug is, willen de twee uitpakken met een groot feest. Als het virus er niet was geweest, zouden ze eind mei al zijn getrouwd.