Het Plantenkraampje van Annemarie: ruilen, pakken of geven

Een kamerplant waar ze op uitgekeken was, was de directe aanleiding voor Het Plantenkraampje. ´Waar laat ik hem, vroeg ik me af. Dit hoort niet in de groene bak, dat is niet oké. Misschien kan ik iemand anders er blij mee maken.´

Annemarie Tiggelaar tikte een kraampje op de kop, knapte het op en sinds een week staat het voor haar huis te pronken, aan de Munsterweg in Winsum. Aan belangstelling geen gebrek. ´Van mijn oorspronkelijke plantjes staat er niets meer. Een buurvrouw komt elke dag even kijken omdat ze benieuwd is naar wat ze nu weer aantreft.´

´Geld komt er niet aan te pas. Het is een kwestie van ruilen, pakken of geven. Ik houd niet van regels, maar we moeten het wel leuk houden´, vertelt Annemarie, werkzaam op Terra Oldekerk. Planten zijn een grote liefhebberij van haar. Haar huis en tuin staan er vol mee.

´De meeste mensen ruilen planten, maar je ziet, iemand heeft een armbandje ingeruild en hier ligt een theepakketje. Grote dingen als vazen en potten kan ik eventueel wel op mijn Facebook-pagina* aanbieden, maar moeten mensen niet in mijn kraampje zetten.´

´Het gaat allemaal in goed vertrouwen. Mocht iemand mijn kraampje een keer volledig leeghalen, dan heeft die persoon de planten waarschijnlijk heel hard nodig.´

*www.facebook.com/Het-Planten-kraampje-Winsum-102689788174370/