Aftellen naar de grote verhuisdag

Het persbordes is gedemonteerd. Frits, Peter en Jeroen (vlnr) breken de steiger af. Geen van drieën heeft trouwens ooit gevoetbald voor Hunsingo of Viboa, de voorlopers van vv Winsum.

Zaterdag 27 juni is de grote verhuisdag van voetbalvereniging Winsum naar het nieuwe Geert Reinders Sportpark. De voorbereidingen zijn al ruim twee weken in volle gang.

Maandagmorgen demonteren drie leden van de accommodatieploeg het persbordes op het hoofdveld aan de Schouwerzijlsterweg. ´Vaak als Friese clubs hier speelden, kwam er een cameraploeg mee´, vertelt  vertelt vrijwilliger Frits Datema, die de klus klaart met Jeroen Roze en Peter Dijk. Even verderop maait Piet Molenkamp het gras. Elle Faber is op het nieuwe complex de velden aan wiedeggen.

De kantine blijft staan

Jeroen, vrijwilliger en wedstrijdsecretaris: ´Alles wat we kunnen gebruiken op het nieuwe sportpark gaat mee, zoals de bankjes, de dug-outs, de reclameborden en het hokje van de omroeper. Zaterdag halen we ook de kantine leeg en verhuizen we de boel met een grote groep vrijwilligers.´

´Deze week zijn de trainingen hier nog, daarna zijn alle activiteiten op het Geert Reinders Sportpark en is sportpark Schouwerzijlsterweg verleden tijd. De kantine blijft staan en wordt eigendom van de gemeente.´