Veel lol tijdens bootfit op de steiger bij de Appie

Bezoekers van Albert Heijn en andere passanten zullen op de maandagavond misschien vreemd opkijken. De steiger aan het Omsnijdingskanaal in Winsum wordt dan gebruikt door sporters en niet door vissers of chillende jongeren.

Guido Weening van Bootfit- Het Verschil (een nieuw onderdeel van voetbalschool Het Verschil) instrueert op deze warme zomeravond vijftien vrouwen die deelnemen aan bootfit. Ze maken een ontspannen indruk en hebben lol, hoewel de hoge temperatuur het sporten extra zwaar maakt.

Het is nadrukkelijk ook bedoeld voor mannen

Maar wat is in vredesnaam bootfit? Guido: ´Het is bootcamp gecombineerd met fitness en functioneel bewegen. Dat doen we in gevarieerde spelvormen. Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen. Bootfit is dus geschikt voor zowel beginnende als gevorderde sporters. Het is in eerste instantie opgezet voor de vrouwenafdeling van vv Winsum, maar is nadrukkelijk ook bedoeld voor mannen. Soms zijn die er bij, maar dat moet nog groeien.´

Bij afwezigheid van Guido nemen Déni van Dalsem, Jelmer Tempert of Henk Alssema het stokje van hem over.

Guido geeft uitleg.