Ommetje omgelegd

Het wandelpad eindigt abrupt voor het spoor. (foto mei 2019)

Weg is de onbewaakte spoorwegovergang achter de ijsbaan in Rasquert en daarmee is ook het dorpsommetje – tevens de Toalroute langs borden met Grunneger gedichten – afgekapt.

Maar niet getreurd, inmiddels is een alternatief ommetje bedacht aan de oostkant van het spoor. Wandelaars kunnen nu al – komende vanaf Swientil – over de Dojestil en direct links via het schouwpad over het land van de familie Kool terug naar de Oude Kievesterweg.

Dojestil.

Vanaf het najaar kan na de aanleg van een pad door het bosje een uitgebreider ommetje worden gelopen. Wandelaars kunnen dan na de Dojestil rechtsaf en na een rondje door het bos via het schouwpad terug.

Dorpsbelangen Baflo & Rasquert heeft zich sterk gemaakt voor dit alternatieve ommetje.

ProRail wil af van alle onbewaakte overgangen. De opheffing van die bij Groot Wetsinge is binnenkort. Inmiddels is een betonpad aangelegd parallel aan het spoor naar de Meedenweg. De overgang in het pad van de Oude Weg naar de melkveehouderij van maatschap Kooistra kan dan vervallen.

Het betonpad bij Groot Wetsinge in wording, in de verte de andreaskruisen bij de spoorwegovergang die komt te vervallen.