Bliksemschichten zonder donder

DEN ANDEL Vier mannen brengen met een emmer tot 200 graden verhitte thermoverf aan op de Andelsterweg, tussen Rasquert en Den Andel.

´De verf is 3 millimeter dik en is binnen 2 à 3 minuten afgekoeld. Dan kan het verkeer er al overheen. We brengen bliksemschichten aan, een voorwaarschuwing voor de drempel´, legt Jakob de Jonge van Viamark uit. Het bedrijf uit Emmen werkt voor Reflectielijnen Van Velsen.

De vier heren brengen zes bliksemschichten aan. Daarna gaan ze naar de Eenrumerweg in Baflo waar ze de drempels in de weg voorzien van taludmarkeringen. ´We wilden daar vanmorgen beginnen, maar hebben de afslag gemist. Toen zijn we hier maar begonnen.´

Geen van de vier Drenten is in de weekenden actief als vrijwillig lijnentrekker bij voetbalclubs. ´Maar we brengen wel geregeld als bedrijf vaste belijning aan op voetbal- en basketbalveldjes.´