Oud-huisarts Bert geniet elke dag van de schittering in het water

Bert op de Nieuwe Til bij Tinallinge.

Weer of geen weer, Bert Visser (73) uit Baflo loopt elke dag zijn vaste wandelroute bij Tinallinge. Zo ook deze ochtend. ´Eerst wandelde ik met de hond. Die ging dood, daarna ben ik ermee doorgegaan.´

Elke ochtend om pakweg negen uur zet Bert zijn auto neer op de parkeerplaats nabij de Nieuwe Til – bij Bafloërs is dat prachtige gebiedje beter bekend als Watermolentje, genoemd naar poldermolen De Ruimte die in 1967 afbrandde tijdens een storm. Hij wandelt in een stevig tempo over het pad langs het water naar de Tinallingerweg, keert terug, loopt door tot de Onderdendamsterweg om daarna zijn auto weer op te zoeken. ´Het is in totaal een kilometertje of zes, zeven.´

Even een zootje oefeningen doen achter de roeimachine

Bert, die 35 jaar huisarts was in Baflo, geniet van zijn dagelijks uitje. ´Het is hier zo mooi. De natuur, de rust en de schittering van de zon in het water die elke dag weer anders is. Meestal kom je niemand tegen. Is dat wel het geval, dan zijn het bijna altijd vriendelijke mensen.´

De sportieve bezigheden blijven niet beperkt tot wandelen. Thuis kruipt Bert vaak even achter de roeimachine. ´Even een zootje oefeningen doen´, zoals hij het verwoordt.