Djago z’n baasje is een kleurrijke kunstenaar

Marcel Specht laat even buiten Pieterburen Djago uit. ‘Een lieve hond, 4 jaar oud, speelt graag en is gek op stokken’, meldt zijn baas, die maar wat gek met hem is. ‘Djago is een mix van een Amerikaanse bulldog en stafford. Hij doet geen vlieg kwaad, maar verweert zich wel als hij wordt aangevallen door andere honden. Zou ik ook doen als ik hem was.’

De kleurrijke kunstenaar met Limburgse tongval was tot zijn 35ste semiprofessioneel balletdanser

De 56-jarige Marcel woont sinds een jaar in Pieterburen. Eén bezoekje aan het dorp en hij was verkocht. ‘De omgeving, de rust en de sfeer bevallen me goed. Ben hier op mijn plek. Ik heb over de hele wereld gewoond, zelfs op een eiland voor de kust van Senegal.’

De kleurrijke kunstenaar met Limburgse tongval was tot zijn 35ste semiprofessioneel balletdanser. Hij is percussionist, organiseert theatervoorstellingen, maakt gedichten, ontwikkelde een trommelset met rek waar verschillende tromgeluiden bij elkaar zijn gevoegd, en doet verder van alles en nog wat. Kortom, een echte kunstenaar.

Een paar dagen na onze toevallige ontmoeting stuurt Marcel onderstaand gedicht. ‘Het is een ode aan de verrassing die tot verwondering kan leiden als je de tijd neemt om erbij stil te staan. Zoals ik jou je omgeving in je zie opnemen en beleven.’

Verwondering

Het moment
dat naar je toe bewoog
in tijd 
ruimte 
parallel
aan de vlucht van de vlinder
die door de wind verrast
van koers week
neerstreek
in ons blikveld
gevangen
in het moment
dat naar ons toe bewoog
zichzelf ontpopt
tot een verrassing
die na de knippering
van je oogleden opvliegt
achter haar latend
de herinnering
aan het moment
de verrassing
verwondering

Marcel Specht