Nieuwsgierige kopjes steken uit Franciens fietstassen

Een fietsende vrouw met twee fietstassen waaruit twee nieuwsgierige kopjes steken. Francien Taselaar laat in Den Andel haar honden Bo en Dax uit.

´Ze met de fiets meenemen is wel zo handig. In het dorp lopen ze los en zodra we de drukke weg naderen, stop ik ze in de fietstas. Ze weten niet beter, zijn eraan gewend. Dit is handiger dan ze aan een riem doen. Hij slaapt nu, maar meestal is mijn zoontje van 1 ook mee.´

Bo en Dax – 2 en 5 jaar oud – zijn jack russells. ´Echte boerderijhonden, ze lopen altijd los en zullen nooit het erf afgaan. Ze zijn trouw en zijn goede vangers. Geregeld pakken ze steenmarters, muizen en mollen.´

Bo.

De in Uithuizen opgegroeide Francien woont samen met haar partner Hendrikus Walstra en hun zoontje aan de Oosterweg in Den Andel, op de boerderij van de maatschap Clevering. Als het druk is, helpt ze mee op het akkerbouwbedrijf. Daarnaast werkt ze in verpleeghuis De Twaalf Hoven in Winsum.

Maar als de honden alle ruimte hebben, waarom laat ze ze dan nog uit? ´Dan kunnen ze even vliegen en hun energie kwijt. Bovendien vind ik het zelf leuk om een stuk met ze te fietsen. Soms maken we flinke ronden, via Westernieland bijvoorbeeld.´

Dax.