Koen viert z´n 40ste verjaardag groots in het kleine Onderwierum

Koen bij de ingang van het tijdelijke kampeerterrein.

Opvallend veel bedrijvigheid in het rustieke Onderwierum, de buurtschap ten zuiden van Onderdendam. Koen ´t Mannetje viert er op grootse wijze zijn 40ste verjaardag. Er is zelfs een camping ingericht: Field of dreams.

En Koen woont nota bene in Amsterdam, daarvoor in Zuid-Afrika en Den Haag, waar hij opgroeide. Hoe komt hij op het idee om uitgerekend hier zijn verjaardag te vieren?

´Heel simpel´, zegt Koen, ´mijn ouders wonen hier en hebben een prachtig terrein voor een feestje. Ze zijn jaren geleden verhuisd vanuit Den Haag nadat ze tijdens een wandeling dit huis zagen en en er verliefd op werden.´

Camping Field of dreams van een afstandje.

´Ik houd van kamperen en de gasten hebben lang geen feestjes kunnen vieren. Mijn broer is hier getrouwd op het terrein en een vriendin van mij ook. Wie weet ga ik hier ook ooit trouwen met mijn vriendin Natasha.´

Ze leerden elkaar kennen in Zuid-Afrika, waar Koen zeven jaar woonde. ´Onze droom is om over een paar jaar terug te keren, naar een dorpje aan de Zuid-Afrikaanse kust.´

Ruimte zat voor de gasten om zich te vermaken.

Drie dagen – twee nachten – duurt het gezellige festijn in Onderwierum, waar zo´n 35 volwassenen en 10 kinderen zich vermaken met spelletjes, gesprekken en muziek. Aan eten en drank geen gebrek. Daar zul je net de cateraar hebben, hij rijdt het terrein op en verzorgt deze zaterdagavond een Libanese barbecue.

´Het is een gemêleerde groep, veel Amsterdammers en een grote Zuid-Afrikaanse delegatie. Niet iedereen kent elkaar, maar dat is snel opgelost. En het mooie van dit feest is: alle mensen zijn negatief getest op corona. We hadden het verjaardagsfeest aangemeld bij Testen voor Toegang.´

Met moeders op de foto.