De mannenhuishouding van Robin en Browny

Een mooi stel hoor! Zou het echt waar zijn dat hond en baas op den duur op elkaar gaan lijken?

Robin Gerard Hanterink laat in Leens zijn Amerikaanse bulldog Browny uit. Een ontzettend lieve hond, aldus de ondernemer. Maar de viervoeter maakt er wel een beetje een smeerboel van in huis.

Robin (52, maar voelt zich 18) heeft Browny een jaar of acht, kreeg hem toen de hond twee jaar was. ´Hij is gefokt volgens strenge normen door een van de weinige fokkers in Nederland. Zijn volledige naam is Hollywood Realsteel Browny. Veel Amerikaanse bulldoggen doen mee aan shows. Browny niet, die is afgekeurd vanwege vlekjes in zijn gezicht.´

´Met mensen kan hij heel goed opschieten, zowel naar kinderen als ouderen is hij heel voorzichtig. De hele dag wil hij aandacht. Alleen met andere honden kan hij slecht overweg.´

Oké, nog één nadeel kleeft aan zijn metgezel. ´Browny smeert me het hele huis onder. Hij kwijlt en haart uit. Ken je die hond uit de film Beethoven? Een Sint-Bernard die alles eronder kwijlt? Nou, zo dus. Ik mag het huis iedere dag wel schoonmaken, maar daar ben ik niet zo van.´

Het is een zootje in je woonkamer? Robin lachend: ´Jij snapt het in één keer. Ik probeerde er nog omheen te lullen, maar helaas.´

Robin, geboren en getogen in Twente en sinds 20 jaar Leenster, is ondernemer. In de Wilhelminastraat heeft hij een winkel in curiosa, antiek en kunst.

En in Het Winkelhuis, een paar honderd meter verderop, verkoopt hij woonaccessoires. ´Kussentjes, potjes en pannetjes, dat soort spullen tegen gangbare prijzen, zeg maar tot 100 euro. In de winkel heb ik mijn bijzondere spullen, verzamelitems van de prehistorie tot honderd jaar geleden.´