Een afscheid in stijl

Op weg naar Saaxumhuizen.

Pieter, Sandra, Marijke en met op de trekker Hielke brengen hun vader Andries Nienhuis vrijdagmiddag naar zijn laatste rustplaats in Saaxumhuizen.

De bijzondere stoet is een kwartier eerder onder grote belangstelling vertrokken vanaf woonzorgcentrum Viskenij in Baflo, waar Andries de laatste jaren woonde en volgens zijn kinderen de grote gangmaker was.

Ook onderweg brengen vele belangstellenden Andries een laatste groet. Op de Saaxumhuizerweg ter hoogte van de Handerweg stopt Hielke enkele minuten. Daar stond vroeger de ouderlijke boerderij van Annie, echtgenote van Andries. Zij overleed zes jaar geleden.

In besloten gezelschap – kinderen en kleinkinderen – wordt Andries in de kerk van Saaxumhuizen herdacht en aansluitend begraven op de begraafplaats even buiten het dorpje, toevallig aan de Nienhuisweg.

Andries overleed dinsdag op 81-jarige leeftijd. Zijn ultieme wens was om met een oldtimer trekker en wagen naar zijn laatste rustplaats gebracht te worden.

Hielke: ´Vijftien tot twintig jaar geleden hebben we dat al afgesproken. Tot zijn pensioen werkte mijn vader altijd in de agrarische sector. Met de Lanz heeft hij vroeger veel gewerkt, deze is van Frits en Henk Middendorp uit ´t Lage van de Weg. Een rieten kist wilde mijn vader graag omdat hij in de herfst altijd op de maaikorf zat. Wij, kinderen en kleinkinderen, kijken terug op een geweldig en stijlvol afscheid van onze vader en opa.´