Slijm maken topper bij Nixz te doen

Het zit erop in Winsum. Kimberley, Jordi, Nicole, Esmea en Margo ruimen op. Jayden helpt een handje mee.

Het is het geheim van de smid, de precieze samenstelling van het slijm waarmee kinderen en jongeren zich vermaken tijdens Nixz te doen, een activiteit in twaalf dorpen op het Hogeland. Gisteren was het de beurt aan Winsum.

Om vier uur zijn Jordi Striedelmeijer, Nicole Hooffs en Kimberley van Oossanen van Mensenwerk Hogeland druk bezig de boel op te ruimen, samen met de vrijwilligers Margo Timmer (Uithuizermeeden) en Esmea Bolhuis (Uithuizen). Jordi´s stiefzoon Jayden Bolt (11) kijkt toe en helpt af en toe een handje mee.

Tegen de dertig kinderen en jongeren uit Winsum en omgeving hebben zich deze middag vooral vermaakt met het fabriceren van slijm. Over de precieze samenstelling van het goedje doen de organisatoren aardig geheimzinnig.

In Usquert was er even helemaal niks te doen

Lijm, scheerschuim en lenzenvloeistof komen er in elk geval aan te pas. Jordi: ´We voegen nog extra ingrediënten toe. Het maken van slijm is een van de dingen die we organiseren. De deelnemers mogen zelf zeggen wat ze willen, ze kunnen bijvoorbeeld ook sporten of theater maken, maar slijm maken is veruit het populairst. In Baflo hadden we zelfs een slijmgevecht.´

Winsum is het tiende dorp waar de activiteit gehouden wordt. Warffum (vandaag, dinsdag 21 augustus) en Adorp/Sauwerd (donderdag 23 augustus) volgen nog. De animo is niet overal overweldigend. ´De belangstelling varieert van 0 tot 44 deelnemers. In Usquert was het erg warm, toen kwam er niemand opdagen´, vertelt Kimberley. ´Toen was er even helemaal niks te doen´, grapt Jordi.

Mensenwerk Hogeland verzorgt sinds 1 januari het maatschappelijk werk en jeugd- en jongerenwerk in Bedum, Eemsmond, Winsum en De Marne, de toekomstige gemeente Het Hogeland. Kimberley: ´Dit leek ons een leuke activiteit voor alle kinderen en jongeren die in de vakantie niks te doen hebben. De leeftijd van de deelnemers varieert van 4 tot 23 jaar.´

www.facebook.com/Nixz-te-doen-2137839756540801/