Cindy heeft er even genoeg van: ´Halve stand weg als ik van mijn werk kwam´

Cindy hoopt dat de dief dit jaar een paar keer tevergeefs bij haar langs is geweest.

´Ik heb potjes genoeg tot 2040.´ Vandaar dat Cindy Moorlag (47) een oproepje vastplakte aan haar verkoopkraampje voor haar huis aan de Molenweg in Kantens. ´Geen plantenpotjes hier meer inleveren A.U.B.´

Cindy kweekt als hobby vaste planten en eenjarigen in de kas achter haar huis en verkoopt die, maar dit jaar even niet. ´Door de lange en koude winter is er weinig van terechtgekomen. Bovendien was ik er flauw van dat er vorig jaar steeds plantjes werden gestolen. Vraag het dan, zeggen wij, dan krijg je het zo mee.´

Diverse keren sloegen de dieven toe. ´Niet alleen hier hoor, ook bij andere mensen in de omgeving met een verkoopstandje. Eerst gebeurde het ´s nachts, dus dan ruim je de boel ´s avonds op. Maar vervolgens gebeurde het overdag. Kwam ik terug van mijn werk – ik ben postbezorger in Kantens en Middelstum – en dan was de halve stand weg.´

´Misschien is de dief dit jaar wel drie keer voor niks bij ons geweest, grappen mijn man Jan en ik soms. Ik heb geen idee wie er achter de diefstallen zit. Ik ga ervan uit dat het niet iemand uit eigen dorp is.´

Misschien is de dief dit jaar wel drie keer voor niks bij ons geweest, grappen mijn man Jan en ik soms

Vanwege haar hobby had Cindy dorpsbewoners gevraagd potjes bij haar in te leveren. ´Dat is voor hen ook aantrekkelijk, want ze nemen in de container veel ruimte in. Omdat ik inmiddels de wereld van die dingen heb, heb ik twee volle dozen op Marktplaats gezet, gratis af te halen. Volgend jaar ga ik waarschijnlijk weer gewoon plantjes verkopen aan de weg, want het blijft ondanks alles leuk om te doen.´