De koning te rijk in Westerdijkshorn

Sarah en Lars met hun husky Floki. Husky Yanka vertoeft elders op het terrein. De twee honden hebben jarenlang in een kooi geleefd. Via de organisatie Husky Rescue Nederland zijn ze bij hen terechtgekomen. ´Ze moesten eerst heel erg aan de vrijheid wennen.´

´Soms voel ik me schuldig ten opzichte van studenten die het moeten doen met een klein kamertje van 15 vierkante meter. Ik vraag me dan af waar ik dit allemaal aan heb verdiend.´

Farmaciestudent Lars Seekles (26) voelt zich dankbaar en de koning te rijk in Westerdijkshorn, waar hij met zijn vriendin Sarah (32) woont.

Ze verbouwen in de ´zentuin´ op hun minilandgoed biologische groenten en aardappelen en houden er kippen. Volgend jaar is hun grote pluktuin klaar, de aanleg is al voor flink deel gevorderd. Die tuin is te zien vanaf de weg.

Geen contant geld op zak? Geen probleem!

Verkoop vindt plaats aan de weg. Het kraampje is sinds kort voorzien van een noviteit.

´Mensen die geen contant geld of te weinig geld bij zich hebben, kunnen de QR-code scannen en via een Tikkie betalen. Dat is al een keer of zes, zeven gebeurd. Maar de meeste klanten vinden het toch leuker om muntjes in de gleuf te stoppen. We gaan uit van de eerlijkheid van mensen en hebben gelukkig nog niet met diefstal te maken gehad. De verkoop loopt erg goed, iedere dag zijn de groenten en eieren op.´

Lars en Sarah met een van hun krielkippen.

Lars hoopt volgend jaar zomer zijn studie af te ronden en zoekt dan een baan als apotheker. Zijn stage loopt hij binnenkort in Bedum. ´We zijn erachter gekomen dat dit hier ons gelukkig maakt. Daarom wil ik parttime apotheker worden en de rest van de tijd in onze tuin werken en verblijven.´

Sarah ontwerpt en verkoopt ook sieraden. Ze wil in de toekomst op markten en braderieën staan.

Lars zijn ouders zijn ook een week in Westerdijkshorn en helpen mee met klusjes en in de tuin. John en Jolanda komen uit Spijkenisse. ´Het is dat ik daar mijn werk heb, anders zou ik hier wel willen wonen´, zegt John, inmiddels net zo verliefd op de omgeving als zijn zoon en schoondochter.

Rupsen hebben ze liever niet in hun tuin. Lars maakte daarom een verbodsbord voor vlinders.